Το πάρκινγκ τους, το πάρκο μας και ο Δήμος που κοιμάται…

by

 Το ιστορικό του πάρκινγκ  τους –  πάρκου μας που περικλείεται απ΄τις οδούς  Ναυαρίνου, Ζωoδόχου Πηγής και Χαριλάου Τρικούπη: 

“Σύμφωνα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ το Μάιο 1990 (1203/15.5.90) που αποστέλλεται στο Δήμο Αθηναίων, ζητείται τμήμα 1476 τ.μ. «να χαρακτηριστεί ως χώρος πλατείας λόγω του ότι η θέση του παραπάνω τμήματος του οικοπέδου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από πολεοδομική άποψη». Ταυτόχρονα το ΤΕΕ ζητά να αποζημιωθεί με τίτλο μεταφοράς συντελεστή δόμησης και αυτός ο συντελεστής να μεταφερθεί στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του στο Μαρούσι. Στο οικόπεδο αυτό έγινε αργότερα αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το νέο κτίριο του ΤΕΕ αλλά τα σχέδια δεν προχώρησαν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, το Νοέμβρη 1990 (1673/7.11.90) αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της πρότασης του ΤΕΕ τονίζοντας ότι προτεινόμενη «η μετατροπή του χώρου κρίνεται απαραίτητη επειδή το οικόπεδο αυτό είναι κατάλληλο για τη δημιουργία πλατείας, σε μια κεντρική πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη από σημαντικού μεγέθους κοινόχρηστους χώρους».
Τα προηγούμενα χρόνια, το οικόπεδο χρησιμοποιούνταν ως υπαίθριο parking, όμως η μίσθωση έληξε πρόσφατα και το ΤΕΕ φαίνεται πως ενδιαφέρεται εκ νέου για το οικόπεδό του. Σε ερώτημα του το ΤΕΕ προς την Υπηρεσία Σχεδίου Πόλεως – Τμήμα Πολεοδομικών Μελετών σχετικά με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς στο συγκεκριμένο οικόπεδο, έλαβε τον περσινό Ιούλιο την απάντηση ότι «ο χώρος είναι οικοδομήσιμος με παρόδια στοά 3 μ.».Η συγκεκριμένη απάντηση αποτελεί απόδειξη πως ο δήμος ποτέ μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην υλοποίηση των όσων υποσχέθηκε, με αποτέλεσμα τον σημερινό κίνδυνο οικοδόμησης του οικοπέδου.” ( πηγή:  http://exarchia.pblogs.gr/2009/02/411843.html )

Διαλέξτε την εικόνα που θέλετε να έχει το οικόπεδο του δήμου μας και πράξτε αναλόγως! Όπως έχει επισημανθεί στο pentekappa στον χώρο του πάρκου λαμβάνουν χώρα καθημερινά εκδηλώσεις και συζητήσεις … Για σήμερα Τετάρτη 11/03 : 13.00 Εργασίες παιδικής χαράς και παιδικό εργαστήρι – 19.00 Ανοιχτή συνέλευση

park1

parking                              building-site                                                                                                                             

Advertisements

Tags:

One Response to “Το πάρκινγκ τους, το πάρκο μας και ο Δήμος που κοιμάται…”

  1. bolek Says:

    to parko lelas karagianni mi to xehnate!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: