Το ματς του αιώνα

by

Ποδοσφαιρικό ντεμπούτο για το Νησί του Πάσχα. Η μικρή και απομονωμένη περιφέρεια του Nότιου Eιρηνικού Ωκεανού, που είναι υπό τη διοικητική επιμέλεια της Χιλής, διοργάνωσε τον πρώτο επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα στην ιστορία της.
 
Οι νησιώτες της ομάδας Rapa-Nui έπαιξαν με την 28 φορές πρωταθλήτρια ομάδα της Χιλής, Colo Colo, στο πλαίσιο του Κυπέλλου της Χιλής.
 
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ήττα για τους γηπεδούχους, με σκορ 0-4, αλλά αυτό είχε λίγη σημασία, τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και τους θεατές του αγώνα, που δημιούργησαν μια εορταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε άσχημη κατάσταση και απείχε μόλις μερικά μέτρα από την παραλία, ενώ δυνατοί άνεμοι δυσκόλευαν τη «ζωή» των ποδοσφαιριστών, κυρίως της διάσημης Colo-Colo.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι έκαναν τον παραδοσιακό τους πολεμικό χορό, του οποίου σκοπός είναι να «τρομάξει» τους αντιπάλους, ενώ οι φίλαθλοι ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και πολλοί είχαν βάψει τα πρόσωπά τους στα χρώματα του Νησιού του Πάσχα, που είναι το κόκκινο και το άσπρο.
 
Η FIFA, η κυβερνώσα Αρχή του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο, χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αγώνα ως «το ματς του αιώνα».

Advertisements

2 Responses to “Το ματς του αιώνα”

  1. emubird Says:

    Ο έξω αριστερά έχει ξεφύγει από video του tarzan σίγουρα!!! Θεός!

  2. melanine Says:

    Χα! Τον είδες ε? Είναι σαν να κάνει παράσιτα η άκρη της οθόνης… Είδες περηφάνεια η ομάδα όμως?? Αρνηθήκανε να τους βάλει αντίπαλος το πρώτο γκολ της ιστορίας τους και το βάλανε μόνοι τους! Έλα ρε ομαδάρα Ράπα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: