Η μεγαλύτερη πολυεθνική του κόσμου!

by

Ο αμερικάνικος στρατός είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία και ο μεγαλύτερος κάτοχος γης σε όλο τον κόσμο (120 εκατομμύρια στρέμματα στις ΗΠΑ και 850 βάσεις διεθνώς, ίσες με την Ελλάδα!).

Με έναν μυθικό προϋπολογισμό, ένα τρισ. δολάρια ετησίως (!) που προέρχεται από φόρους, χρηματοδοτούνται 100.000 εταιρείες (από ¨Apple” στο κέντρο επιχειρήσεων έως Starbacks στο Γκουαντάναμο), 350 πανεπιστήμια (μεταξύ των οποίων τα πιο σημαντικά), ερευνητικά κέντρα (ρομποτικής, ψυχοφαρμάκων κλπ.) κ.α. δημιουργώντας ένα τεράστιο δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και ατόμων (επιστημόνες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, κ.α.) που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής του υπουργείου Άμυνας και μέσω των οποίων ο στρατός υπεισέρχεται στην ιδιωτική ζωή και διαμορφώνει τις συνειδήσεις των πολιτών, φανερά ή καλυμμένα.

Όπως κάθε εταιρεία, το Πεντάγωνο επιδιώκει τη διαρκή ανάπτυξη και επέκταση. Για να το πετύχει χρειάζεται 2 πράγματα: πόλεμο και πετρέλαιο. Γι’ αυτό η λέξη “ειρήνη¨δεν υπάρχει σε κανένα από τα διαφημιστικά φυλλάδια του αμερικάνικου στρατού. via enet.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: