UBU

by

Τρίτη και σκέφτεσαι τι θα κάνεις την παράλλη δευτέρα. Τώρα το διαβάζεις, ενδιάμεσα το ξεχνάς, τελευταία στιγμή το θυμάσαι, απλώνεις τα πόδια, σκουπίζεις τα σάλια με την ποδιά και φεύγεις πας πας, παν. Την άλλη δευτέρα λοιπόν, στις 7 το απόγευμα, είναι τα εγκαίνια του χώρου UBU στον οποίο θα παρουσιάζονται θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Είναι ανάγκη να σημειωθεί εδώ αλλά και πιο κάτω αν θέλετε οτι είναι ο πρώτος χώρος στην αθήνα που δημιουργείται από κανονικούς ανθρώπους. ‘Οχι πως άλλοι χώροι δεν ποτίζονται από τέτοιου είδους ζουζούνια-ανθρώπους, απλά ζώντας στην δηθενκρατία-πλήθεν είνα αρκετά δύσκολο να τους ξεχωρίσεις. Μιας λοιπόν και γνωρίζω αυτά τα παιδιά και έχω χορέψει μαζί τους, το λέω χωρίς φόβο για λάθος. Σε περίπτωση που δεν είχα κυλήσει ή κυλιστεί μαζί τους, πιθανόν να έκανα μόνο copy paste το δελτίο τύπου, αν και αποτελεί γραμμή του πέντεκαππα, να μην βάζει πάνω απ’τη μαρμελάδα βούτυρο, πόσο μάλλον όταν αυτό το βούτυρο είναι στην καλύτερη περίπτωση από dia. Θα σταθώ στη λέξη πειραματικό που συνοδεύει το δελτίο τύπου σε κάποια φράση και θα πω οτι δεν είναι καλό να ξενίζει ο όρος πειραματικό. Αντίθετα ο ορισμός πειραματικό αποτελεί το κόκαλο-κάκαλο στο λαιμό του σύγχρονου θεατή-γαβάρ. Κλείνοντας αυτό το αγκάθι πριν την αντιγραφή-επικόλληση του δελτίου και τις πληροφορίες για το χώρο και την μετάβαση σου πινόκιο, θα ήθελα να υπογραμμίσω οτι τούτος ο χώρος δεν άλλάξει τον κόκο κόσμο, ούτε θα μεταμορφώσει την αστυνομία σε μπανάνα, ούτε φυσικά θα βάλει το Ρ στην τέχνη. Το μόνο που θα σχηματίσει είναι χαμόγελο σε μυαλό και σώμα. φιλάκι /

Η πολιτιστική εταιρία ΚΝΟΤ σας προσκαλεί στα εγκαίνια του καινούργιου χώρου τεχνών Gallery UBU στις 21 Δεκεμβρίου 2009, στις 7μμ.

Η ΚΝΟΤ δημιουργήθηκε το 2008 από τον Θέμελη Γλυνάτση (σκηνοθέτη), τον Γιάννη Κοτσώνη (μουσικό) και τον Βαγγέλη Μουσίκα (interior designer). Στόχος της εταιρίας είναι η παρουσίαση, παραγωγή και προώθηση πειραματικών θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων.
.

Τον Απρίλιο 2008, η ΚΝΟΤ παρουσίασε την πρώτη παραγωγή της, τον «Ιγκιτούρ» του Stéphane Mallarmé, στον εκθεσιακό χώρο του Κ44 στο Γκάζι.

Φέτος, η εταιρία απέκτησε μια μόνιμη βάση για να στεγάσει τις προσπάθειες και τα οράματα των μελών και των συνεργατών της. Το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2009-2010 θα περιλαμβάνει την παράσταση Les Adieux, μια θεατρική μελέτη πάνω στον Νεκρό του Georges Bataille, την πανελλήνια πρεμιέρα του έργου της Μαρίας Ευσταθιάδη Παρείσακτοι, και μια πληθώρα συναυλιών από μουσικούς όπως οι Acte Vide και το Trio Mohammad (Ν.Βελιώτης – Coti – Ilios).

Το αναλυτικό πρόγραμμα των θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων θα διανεμηθεί κατά τη διάρκεια των εγκαινίων

Μιχαλακοπουλου 206 & Πύρρου (εισ. από Πύρρου) Αμπελόκηποι
πλησιέστερη στάση μετρό: Αμπελόκηποι
408, 419, Α5, Β5, Γ5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)
τηλ. επικοινωνίας: 6939163425

Leave a comment