Ronnie James Dio R.I.P

by

Ο Dio πρίν τρείς μέρες μας άφησε χρόνους στα 67 του… Υπήρξε ένας απ’ τους σημαντικότερους τραγουδιστές και frontman του heavy metal με μια απ τις πιο εκφραστικές και ιδιαίτερες φωνές,και ένας απ τους πιο αγαπητούς και συμπαθητικούς ανθρώπους στο χώρο.Απ’ το 1957 έπαιζε με ροκαμπιλάδικες μπάντες.The Vegas Kings (1957–1958)
Ronnie & The Ramblers (1958)
Ronnie and the Red Caps (1958–1961)
Ronnie Dio and the Prophets (1961–1967) The Electric Elves (1967–1969)
The Elves (1969–1970)
Μετά έφτιαξε τους Elf(1970-1975) ,απ’όπου και τον ανακάλυψε ο κύριος Richie Blackmore κι έτσι πήρε άλλη τροπή η καριέρα του.
Rainbow (1975–1979)
Black Sabbath (1979–1982)
Dio (1982–1991)
Μια επιλεγμένη δισκογραφία θα ήταν¨
Ritchie Blackmore’s Rainbow (1975) UK Silver
Rainbow Rising (1976) UK Gold
On Stage (1977) UK Silver
Long Live Rock ‘n’ Roll (1978) UK Silver
BLACK SABBATH
Heaven and Hell (1980) US Platinum UK Gold
Black And Blue (VHS) (1980)
Heavy Metal: Music from the Motion Picture (1981) (One track, an alternate take of “The Mob Rules”)
Mob Rules (1981) US Gold UK Silver
Live Evil (1982)
DIO
Holy Diver (1983) US Platinum UK Silver
The Last in Line (1984) US Platinum UK Silver
Sacred Heart (1985) US Gold
Παραθέτω και 3 συμβολικά βίντεο.Αν και είναι πολύ δύσκολη η επιλογή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: