Justice for Assange

by


Advertisements

2 Responses to “Justice for Assange”

 1. tidol Says:

  http://www.avaaz.org/en/wikileaks_petition/?rc=fb

 2. tidol Says:

  Το 2600 Magazine είναι μια από τις πιο γνωστές εκδόσεις της παγκόσμιας κοινότητας hackers, σε κυκλοφορία από το 1984. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση, μεταφρασμένη στα ελληνικά από τα αγγλικά.

  Οι denial of service επιθέσεις εναντίον των PayPal, Amazon, Visa, Mastercard και άλλων εταιρειών και οργανισμών είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, όπως μεταδίδεται έντονα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

  Κάθε ένας από αυτούς τους στόχους είχε προηγουμένως κάνει κάποιου είδους κίνηση εναντίον της ιστοσελίδας διαρροών wikileaks.org και των συνεργατών της.

  Οι ανακοινώσεις των μέσων ενημέρωσης συστηματικά αναφέρουν ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες ήταν “hackers”. Παρόλο που στην κοινότητα υπάρχει μεγάλη συμπάθεια γι’αυτό που κάνει το Wikileaks, αυτού του είδους οι ενέργειες δε διαφέρουν καθόλου από τους τραμπουκισμούς ενάντια στους οποίους παλεύουμε.

  Αυτές οι επιθέσεις, εκτός του ότι δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά απλές στην εφαρμογή τους και δεν απαιτούν καμία τεχνική κατάρτιση ή ικανότητες hacking.

  Παρόλο που η προετοιμασία των σχετικών προγραμμάτων απαιτεί μια στοιχειώδη ευρηματικότητα και γνώση των αδυναμιών σε θέματα ασφάλειας, αυτό δε σημαίνει ότι όποιος τα θέτει σε λειτουργία κατέχει το ίδιο επίπεδο κατάρτισης, ούτε πρέπει αυτομάτως να πιστεύουμε αυτούς που ισχυρίζονται ότι δρουν εκ μέρους της κοινότητας.

  Οι κινήσεις των παραπάνω εταιρειών εναντίον του Wikileaks είναι αδικαιολόγητες και αποτελούν κι αυτές από τη μεριά τους μια denial of service επίθεση, που έχει σχεδιαστεί ώστε να εξαφανίσει μια οργάνωση, ένα άνθρωπο ή μια ιδέα.

  Θεωρούμε αδιανόητο ότι μέσω αυτών των εταιρειών μπορούν να γίνουν δωρεές προς ομάδες μίσους και κάθε είδους εγκληματίες, ενώ την ίδια στιγμή μια ιστοσελίδα που δημοσιεύει πληροφορίες οπυ έχουν διαρρεύσει, μια ιστοσελίδα που ποτέ δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα, θεωρείται μη αποδεκτή.

  Πιστεύουμε ότι δεν είναι επιλογή των εταιρειών πιστωτικών καρτών ή των τραπεζών να αποφασίζουν για την ηθική ή για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιος, πόσο μάλλον άνθρωποι που ακολουθούν τη μακριά παράδοση της δημοσιογραφίας και της ελεύθερης έκφρασης παγκοσμίως.

  Η επίθεση εναντίον του Wikileaks δεν πρέπει να καλυφθεί από τις πρόσφατες denial of service επιθέσεις και αυτές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδεθούν με την κοινότητα των hackers.

  Αυτό θα εξυπηρετούσε εκείνους που θέλουν να μας βαφτίσουν όλους ως επικίνδυνους και να χτυπήσουν κι άλλο την ελευθερία της έκφρασης, εφαρμόζοντας κάθε είδους περιορισμούς στο διαδίκτυο – για να μην αναφερθούμε στο ότι ίδιου τύπου επιθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον όλων.

  Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από μια βδομάδα, αυτοαποκαλούμενοι “hackers” κατηγορήθηκαν για denial of service επιθέσεις εναντίον του Wikileaks. Και τότε η τακτική αυτή ήταν εξίσου αναποτελεσματική.

  Το πιο σημαντικό είναι ότι τέτοιες επιθέσεις μεταφέρουν την προσοχή μακριά από αυτό που συμβαίνει στο Wikileaks. Η μάχη δεν είναι για κάποια άτομα που κάνουν επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων.

  Κι όμως, αυτό επικρατεί στα πρωτοσέλιδα και στις επικεφαλίδες. Και σίγουρα δε βοηθάει το Wikileaks να συνδέεται με τόσο ανώριμες και ανεύθυνες πράξεις. Ούτε την κοινότητα των hackers βοηθάει καθόλου να συνδέεται με αυτές.

  Από όσο γνωρίζουμε, εδώ και 24 ώρες αυτές οι απόψεις εκφράζουν τους περισσότερους από εμάς. Ενώνοντας τις φωνές μας, μιλώντας εναντίον τέτοιων ενεργειών και διορθώνοντας κάθε δημοσίευση των ΜΜΕ που προσπαθεί να συνδέσει τους hackers με τις επιθέσεις αυτές, τότε έχουμε μια ευκαιρία να δώσουμε στην κοινωνία να καταλάβει κάποια πράγματα, αντί να τροφοδοτούμε φόβους και υποθέσεις.

  Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορούν όλοι να κάνουν, εντός και εκτός της κοινότητας, ώστε να υποστηριχθεί το Wikileaks και να διασκορπιστεί η πληροφορία.

  Πρέπει να γίνει μποϊκοτάζ των εταιρειών που προσπαθούν να κλείσουν το Wikileaks. Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική πρακτική και δεν τους προσφέρει καμία συμπάθεια, όπως κάνουν δυστυχώς οι τωρινές επιθέσεις εναντίον των ιστοσελίδων τους.

  Η δημιουργία mirror servers από το Wikileaks είναι άλλη μια εξαιρετική μέθοδος διατήρησης της ροής της πληροφορίας.

  Η επικοινωνία με φίλους, συγγενείς, συμμαθητές, συναδέρφους κ.τ.λ. δεν είναι μόνο ένας τρόπος να μεταφερθεί η πληροφορία, αλλά εξασκεί ταυτόχρονα τις ικανότητες κάποιου να υποστηρίζει με θάρρος αυτά στα οποία πιστεύει. Αυτό δεν κατακτιέται ποτέ, όταν κάποιος απλά προσπαθεί να σιωπήσει τον αντίπαλό του. Αυτή δεν ήταν και δεν πρέπει ποτέ να είναι η τακτική ενός hacker για να λύσει ένα πρόβλημα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: